Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Η Ελένη του Ευριπίδη "ντυμένη" με αρχαιοελληνικούς ήχους

     Το θέατρο Κνωσός ανέβασε το 2009 την Ελένη του Ευριπίδη με πρωτότυπη αρχαία ελληνική μουσική και με ανακατασκευασμένα αρχαία ελληνικά όργανα, όπως μας παραδίδεται μέσα από τους αρχαίους κώδικες.
     Αν ανεβάζατε εσείς στο σχολείο μια παράσταση της Ελένης, τι μουσική θα επιλέγατε για το έργο, με βάση τα σημερινά μουσικά σας ακούσματα και γιατί; Μπορείτε να καταθέσετε την πρότασή σας με μορφή σχολίου, κάτω απ΄την ανάρτηση:

3 σχόλια:

  1. θα εβαζα ενα τραγουδι που μιλαει για καλοταξιδα καραβια,ευχομενοι στην ελενη καλο ταξιδι,μια απαλη λυπημενη μελωδια,για τον μονολογο της ελενης(την ιστορία της),μια μυστηρια και λυπητερη μελωδια,για τον διαλογο ελενης-τευκρου,μια χαρουμενη,για την επανασυνδεση ελενης-μενελαου και μια που θα εκφραζει λυπη και θυμο,για οταν μαθει ο θεοκλυμενος οτι η ελενη το εσκασε και οτι οι θεοι ευλογουν αυτη τη πραξη και δεν μπορει να κανει τιποτα. (Ελεανα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάνα, καλώς την. Έχεις την τιμή να εγκαινιάζεις το ιστολόγιο, καθώς είσαι η πρώτη που κάνεις ανάρτηση, έσω και σε μορφή σχολίου. Καλή αρχή λοιπόν!
      Όσο για τη μουσική που θα επέλεγες, έχεις υπόψη σου κάτι συγκεκριμένο από τα δικά σου μουσικά ακούσματα, γιατί βλέπω ότι θα έβαζες διαφορετικά μουσικά είδη σε κάθε επεισόδιο.
      Θα τολμούσες ενδεχομένως να συνδυάσεις ποικίλα μουσικά είδη από τη σύγχρονη μουσική;
      Α, και κάτι άλλο, πώς σου φάνηκε η αρχαία ελληνική μουσική με ανακατασκευασμένα αρχαία ελληνικά όργανα στο βίντεο;

      Διαγραφή
  2. Η μοσικη που χρεισιμοποιειται στο βιντεο αν και καλη ειναι πολλη γενικη.Εγω θα χρεισιμοποιουσα ποιο πολλα ειδη μουσικης κρατωντας ετσι ζωντανη την περιεργεια του θεατη χρεισιμοποιωντας ενα μουσικο χαλι πανω απο τους διαλογους, μελωποιωντας τις στροφες-αντιστροφες του χορου και ελληνικων τραγουδιων για την αλλαγη σκηνικων και την καταληλη αποχωριση των ηθοπιων απο την σκηνη. Η μουσικη θα πρεπει να ειναι αναλογη με το τι προηγηθηκε και το τι θα επακολουθησει.(Ελεανα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.