Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ-ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

ΕΡΓΑΣΊΑ:
Με ποιους τρόπους αντιλαμβάνεται και βιώνει ο καθένας σας τη σύγκρουση ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι στη σύγχρονη πραγματικότητα που μας περιβάλλει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Στην σύγχρονη πραγματικότητα  βιώνουμε πολύ τη σύγκρουση ανάμεσα στο φαίνεσθαι και στο είναι με πολλές μορφές. Στις μέρες μας το «φαίνεσθαι» έχει καταπατήσει το «είναι»! Επίσης οι περισσότεροι άνθρωποι αλλά κυρίως οι έφηβοι κρίνουν με βάση τα λεγόμενα των υπολοίπων χωρίς να έχουν σχηματίσει δική τους άποψη. Ενώ ένας άνθρωπος στην πραγματικότητα μπορεί να έχει μια εξαίρετη προσωπικότητα, μπορεί να τον κρίνουν πολύ αρνητικά χωρίς καν να του έχουν απευθύνει τον λόγο. Αυτή την σύγκριση τη συναντάμε στην πολιτική, στις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους και στον κόσμο της δημοσιότητας.
-       Στην πολιτική ένα από τα συνηθέστερα φαινόμενα του φαίνεσθαι - είναι. Οι πολιτικοί όταν κάνουν τον προεκλογικό αγώνα δείχνουν μια ψεύτικη εικόνα υποσχόμενοι ότι θα υλοποιήσουν πολλά έργα αλλά στην συνέχεια δεν πραγματοποιούν σχεδόν τίποτα. Φαίνονται τίμιοι και ότι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και λένε ότι η χωρά θα ανακάμψει αλλά στη  πραγματικότητα είναι καταχραστές της εμπιστοσύνης των ανθρώπων.
-       Επίσης αυτό το φαινόμενο το συναντάμε στις σχέσεις των ανθρώπων  μεταξύ τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν με βάση τα λεγόμενα των υπολοίπων χωρίς να έχουν σχηματίσει δική τους άποψη, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μια εξαίρετη προσωπικότητα μπορεί να τον κρίνουν πολύ αρνητικά χωρίς καν να του έχουν απευθύνει τον λόγο . Επιπροσθέτως πολλοί κρίνουν από την εμφάνιση, πιστεύοντας ότι αν κάποιος είναι όμορφος θα έχει και εξαίρετο χαρακτήρα ενώ δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και πολλές φορές ισχύει το αντίθετο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να μην έχουν την τέλεια εμφάνιση αλλά να έχουν  καλύτερο χαρακτήρα. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι τραγελαφικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά παρ’ όλα αυτά γίνεται.
-       Στον κόσμο της δημοσιότητας παρατηρείται πολύ η σύγκρουση του φαίνεσθαι και του είναι. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορεί να προβάλουν διαφορετικά τα γεγονότα από ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Όπως πολλοί καλλιτέχνες που προβάλλονται στα Μ.Μ.Ε. δείχνουν ευτυχισμένοι ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Για παράδειγμα στο χώρο της μόδας όπως και στον χορό, τα μοντέλα, οι χορευτές ακόμη και οι ηθοποιοί  ενώ δείχνουν στον κόσμο πως είναι ευτυχισμένοι αλλά στην πραγματικότητα υποφέρουν.

Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τις μαθήτριες του Γ’4 :
Αντωνία Σκουλαξίνου, Στεφανία Τσιλιβάκη, Ευαγγελία Τσολακίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.